A targoncavezető védelmét szolgáló berendezések.

2017.05.14. 10:42
Összegyűjtöttük a legfontosabb eszközöket, amik a targoncakezelőt védik az esetleges sérülésektől. Meglétüket és állapotukat a munkavédelmi szabályzatban leírtaknak megfelelően rendszeresen ellenőrizze, hogy a hiányosságból származó baleseteket elkerülje. Fontos: Az ellenőrzést ne csak azért végezze el, hogy a szabályoknak megfeleljen hanem Önmagáért és munkatársai biztonsága érdekében!
A VILLARÁCS TOLDAT annak érdekében kerül felszerelésre, hogy visszatartsa a teher laza részeit attól, hogy a kezelő felé dőlhessenek. A villarács toldatnak elég magasnak, míg nyílásainak elég kicsinek kell lenniük ahhoz, hogy megakadályozzák a teher hátradőlését. Ha olyan villarács toldatra lenne szüksége, mely különbözik attól, mely az Ön villástargoncájára került felszerelésre, kérjük, lépjen érintkezésbe az Ön helyi targonca forgalmazójával.

A BUKÓKERET azt a célt szolgálja, hogy megfelelő védelmet biztosítson a kezelő személy számára a lehulló tárgyak ellen, de ugyanakkor ez a keret nem nyújthat védelmet minden lehetséges ütés ellen. Ennek megfelelően, a bukókeretet nem tekinthetjük az anyagmozgatáskor szükséges helyes döntések és figyelem helyettesítőjének. A bukókeretet nem szabad leszerelni.

A BIZTONSÁGI ÖV ÉS A CSÍPŐVÉDŐ RÁCS a védelem kiegészítő eszközéül szolgálnak a targonca kezelője számára azzal, hogy segítik a kezelőt fejének és felsőtestének a villástargonca keretén, valamint a bukókereten belül tartására, ha a targonca feldőlése bekövetkezne. A védelmi rendszer azt a célt szolgálja, hogy csökkentse annak veszélyét, hogy a fej és a felsőtest a föld és a targonca közé szorul, de nem védheti meg a kezelőt minden sérülés ellen a targonca feldőlésekor. A csípővédő rács segíti az üzemeltetőt abban, hogy ellenálljon az oldalirányú mozgásoknak, ha a biztonsági öv nincs bekötve. A csípővédő rács nem helyettesíti a biztonsági övet. A biztonsági övet mindig be kell kapcsolni.

BIZTONSÁGI JELZÉSEK A biztonsági feliratok annak céljával kerülnek elhelyezésre a targoncán, hogy a lehetséges veszélyforrásokról információt adjanak. Fontos, hogy a targoncán az összes biztonsági felirat elhelyezésre kerüljön, és azok olvashatók legyenek.